Fleur Stevens
Oct 18

Lawbooks Legends: Bobby

In Lawbooks Legends geven we je een kijkje achter de schermen! We gaan één voor één onze medewerkers lastigvallen tijdens hun werkzaamheden met persoonlijke vragen. Benieuwd welke superhelden er schuilgaan achter de samenvattingen die jouw tentamenstress nét wat dragelijker maken? In deze blogserie leer je de gezichten kennen die jou door je studie loodsen. Verwacht verrassende antwoorden, grappige anekdotes en misschien zelfs een paar geheimen van de ware helden achter Lawbooks.

01

Kun jij jezelf kort introduceren? 

Mijn naam is Bobby, ik ben de oprichter van Lawbooks en ook de CEO. 










02

Wat heeft jou ertoe bewogen om voor Lawbooks te komen werken? 

Het gebrek aan goede samenvattingen. Het studeren met behulp van samenvattingen is niet iets nieuws. Studenten willen (voor zover ik weet) sinds de jaren '70 'studiehulp'. Toen ik begon met studeren was er ook veel vraag naar goede samenvattingen, maar die waren er destijds simpelweg niet. Het aanbod dat er was, was niet goed genoeg en schoot te kort. Ik wist dat ik betere producten kon maken en besloot op een dag gewoon te beginnen. 

03

Kun je beschrijven hoe voor jou een werkdag bij Lawbooks eruit ziet? 

Gewoon niet. Ik heb echt geen idee waar de tijd heen gaat. Ik word wakker, doe een trui aan en voor mijn gevoel flitst de dag voorbij. Ik heb vaak meetings, geef begeleiding op kantoor aan de werknemers. Ik probeer soms ook nog inhoudelijk werk te verrichten (al kom ik daar bijna niet meer aan toe). Als CEO ben je een beetje een brandweerman: je bent eigenlijk continue bezig met brandjes blussen en er komt altijd wel wat tussen. Dat was vijf jaar geleden echt anders overigens, toen was ik voornamelijk inhoudelijk bezig met de studiehulp/content.  

04

Wat is jouw go to lunch voor op kantoor? 

Hahah… wat een vraag. Ik eet echt van alles met de lunch. Het gaat ook alle kanten op, van Turkse Pizza’s tot proteïne shakes. Gezonde wraps met kip, bagels, kaasplankjes of gewoon een stuk appeltaart. Soms zit ik in mijn fitgirl-era en eet ik rijstwafels met hüttekase en kipfilet. Ik houd iets te veel van eten helaas. 

05

Wat zijn jouw ambities voor de toekomst en waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Ik denk dat ik nog steeds bezig zal zijn met Lawbooks, maar het is moeilijk aan te geven in welke vorm. Lawbooks is als bedrijf de laatste vijf jaar explosief gegroeid en die groei wil ik graag doorzetten. In welke vorm durf ik nu nog niet te zeggen, want ook ons aanbod en productsamenstelling verandert eigenlijk elk jaar.

Als je mij vijf jaar geleden deze vraag zou stellen, kon ik je niet vertellen dat ik nu hier zou staan met Lawbooks. Het zijn ook hele bijzondere tijden waarin we leven. Dat maakt het ook erg moeilijk om plannen op de lange termijn te maken. Oorlogen, stormen, (hyper)inflatie. Ik ben ook benieuwd hoe de wereld er over vijf jaar uit zal zien, mede door de opkomst van AI. Ik dwaal af.

06

Hoe breng je het liefst je weekenden door? Heb je hobby's waar je graag tijd aan besteedt?

Ik werk veel, dus meestal ook in het weekend. Ik ga een beetje uit van het principe, work hard play hard. Het klinkt super afgezaagd en geeft je bijna Zuidas vibes, maar ik leef graag in extremen. Dat is denk ik ook wat automatisch om de hoek komt kijken als je ondernemer bent; je staat altijd aan en ik probeer ook graag altijd bereikbaar te zijn. Ik werk liever zes weekenden achter elkaar en ga daarna op een korte stedentrip dan dat ik elk weekend bijvoorbeeld even rust of wat 'kleins' ga doen.

Als hobby ben ik dol op Lego. Lego heeft de laatste jaren ontzettend veel goede sets die bedoeld zijn als decoratie. We hebben er ook genoeg op kantoor. Ook is het een vorm van investeren. Als je met Lego weet wat je aan het doen bent kun je een rendement pakken van 11% per jaar. Hobby’s kosten (veel) geld, maar zo kan ik toch nog een beetje de schade drukken. Ook is het heerlijk dat je bij het bouwen van zo’n set je hoofd uit kunt zetten. Je krijgt instructies en mag met je handen bezig zijn, dat is wel zo fijn. Als CEO moet je veel (creatieve) keuzes maken, dus het is fijn om dat een keer niet te hoeven te doen. 

07

Waar kun je jou midden in de nacht voor wakker maken? 

Ik ben dan al wakker. 
08

Als je één belangrijke levensles zou mogen delen, welke zou dat zijn?

Volg mijn advies: het beste advies is geen advies. Dat is erg paradoxaal, maar ik zal het uitleggen. Iedereen heeft een mening, een intentie, een idee of gedachte, maar uiteindelijk is het jouw leven. Doe waar je gelukkig van wordt, niet wat er van je verwacht wordt of wat 'moet'. Niets moet. Zeker in je studententijd krijg je veel over je heen en verander je echt sterk als mens. Je wordt gevormd. Vorm je in de wijze waarop jij dat wilt, niet op de wijze waarop dat zou moeten volgens (sociale) normen.