Wat wil je weten?

Veelgestelde vragen

Bestellingen

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?
Direct na aanschaf verschijnt het vak waarvoor je studiehulp hebt aangeschaft in je account. Je kunt dan meteen on demand aan de slag met de reeds beschikbare digitale materialen. De papieren versie van je bestelling wordt doorgaans binnen 1 werkdag bezorgd, mits het vak reeds beschikbaar is. De verwachtte verzenddatum van je bestelling staat altijd aangegeven. Houd er rekening mee dat PostNL bezorgt van dinsdag t/m zaterdag.
Wanneer is mijn papieren samenvatting beschikbaar?
Wij kunnen een bestelling pas verzenden zodra de volledige voorgeschreven stof van het vak bekend is, anders kunnen we niet controleren of onze samenvatting up-to-date is. Wij verzenden nooit een samenvatting van vorig jaar. De papieren samenvatting wordt uiterlijk twee weken voor het tentamen verzonden. Maak je echter niet druk, doorgaans ontvang je deze veel eerder.
Ik wil mijn bestelling aanpassen. Kan dit?
Dit is meestal eenvoudig op te lossen achter de schermen. Neem daarom gerust contact met ons op door ons een mail te sturen, dan helpen wij je direct verder.

Producten

Wie schrijft de samenvattingen en Lexbooks?

Team Lawbooks bestaat uit topstudenten, juristen en meesters in het recht. Een samenvatting of Lexbook wordt altijd geschreven door iemand uit ons team die affiniteit heeft met het rechtsgebied én het vak in kwestie met een hoog cijfer heeft afgerond. Het blijft echter teamwork en we vullen elkaar aan; een student staat dichter op de stof en weet wat speelt binnen de studie en het vak, terwijl onze juristen en meesters in het recht misschien meer schrijfervaring hebben. 

Waaruit bestaat een samenvatting?

Een Lawbooks samenvatting bestaat altijd uit de volledige voorgeschreven stof van een vak. Dit omvat dus de literatuur, arrestannalyses en eventuele extra literatuur, zoals artikelen. Wij houden ons daarbij 100% aan de syllabus van het vak, zodat je nooit een letter teveel of te weinig leest. De precieze samenstelling en inhoud van de samenvatting verschilt per vak.

Ik heb een fout ontdekt in de samenvatting, wat nu?

Oh jee! Wij doen ons uiterste best om een samenvatting foutloos te maken. Toch kan het in een enkel geval voorkomen dat er een foutje doorheen glipt. Neem in dat geval contact met ons op via info@lawbooks.nl. Wij helpen je dan graag verder. 

Kan ik jullie producten ook ergens fysiek kopen?

Jazeker! Dit hangt echter wel af van de stad waarin je studeert. Leden van QBDBD, JFV Nijmegen en JFV Groningen kunnen onze producten kopen in de studiewinkel van de vereniging. Studenten in Utrecht, Leiden en Tilburg kunnen alleen via onze webshop bestellen.

Kan ik ook een abonnement afsluiten?

Jazeker! Met een abonnement ontvang je alle samenvattingen en Lexbooks die vallen binnen het door jou gekozen abonnement gratis thuisgestuurd. Daarnaast krijg je ook direct toegang tot alle vakken van het abonnement in onze digitale leeromgeving. Met een abonnement profiteer je van de scherpste prijs én de beste service. Heb je aan het begin van het studiejaar geen abonnement afgesloten maar wil je dat later alsnog doen? Neem dan even contact met ons op! Vaak kun je voordelig upgraden!

Wat is het verschil tussen een abonnement en totaalpakket?

Met een abonnement ontvang je alle producten voor het gehele studiejaar. Je schaft dus bijvoorbeeld een abonnement voor Utrecht jaar 1 aan en je ontvangt dan het hele jaar door alle producten die je nodig hebt. Met een totaalpakket ontvang je alle producten die je nodig hebt voor één specifiek blok/periode/semester. Zo kun je bijvoorbeeld een totaalpakket voor blok 2 kopen. Je ontvang dan enkel de producten die je in blok 2 nodig hebt.

Wat krijg ik allemaal bij Lawbooks?

Als je bij Lawbooks studiehulp koopt ontvang je een papieren samenvatting van de volledige tentamenstof (inclusief uitgebreide arrestanalyses) en doorgaans ontvang je ook een papieren Lexbook (een handig boekje met stappenplannen, oefenvragen en de antwoorden daarop). Daarnaast krijg je na aanschaf ook direct toegang tot onze digitale leeromgeving. Daarop kun je de reeds beschikbare onderdelen van de digitale versies van de papieren samenvatting en Lexbook raadplegen. Ook vind je in onze digitale leeromgeving de werkgroepantwoorden (nadat de werkgroep heeft plaatsgevonden, we gaan niet valsspelen), nog meer oefenvragen en Lexclips: uitlegvideo's van moeilijke onderwerpen van het vak. Let wel, het exacte aanbod verschilt per vak. Klik op het vak waarvoor je studiehulp wilt aanschaffen en je ziet precies wat je ontvangt. 

Kan ik een voorbeeldsamenvatting inzien?

Maar natuurlijk! Bij elk vak krijg je altijd gratis toegang tot de studiehulp van de eerste week, of je nou klant bent of niet. Zo kun je kijken of Lawbooks bij je past. Wij zijn er voor alle rechtenstudenten en staan altijd klaar om je verder te helpen.

Algemeen

Hoe werkt de digitale leeromgeving?

Nadat je een account hebt aangemaakt kun je onze studiehulp kopen. Selecteer het vak of de deal waarvoor je studiehulp wilt kopen. Na aanschaf staan de door jou aangeschafte vakken in je account; je hebt dan direct online toegang tot alle onderdelen die vallen binnen de door jou gekochte studiehulp. 

Hoe hoog zijn de verzendkosten?

Maar liefst €0,-! Wij betalen de verzendkosten voor je, ongeacht de hoogte van het bedrag van je bestelling ;)

Wanneer zijn jullie bereikbaar/open?

Op werkdagen zijn wij van 9:00-17:00 telefonisch bereikbaar. Je kunt ons natuurlijk ook altijd mailen/appen/dm'en. Doorgaans ontvang je dan binnen 24 een antwoord. Houd er rekening mee dat in het weekend dus ook geen bestellingen worden verwerkt. Bestellingen geplaatst na vrijdag 14:00 uur worden op maandagochtend verwerkt en verzonden (mits het product beschikbaar is).

Welke betalingsmogelijkheden bieden jullie?

iDEAL, PayPal, Apple Pay, Master Card, VISA, Klarna en American Express. 

Wanneer komt mijn samenvatting online?

Dit is afhankelijk van wanneer de stof van het vak bekend is. Meestal lukt het ons om de gehele samenvatting snel online te krijgen. Voorbeeld: De samenvatting van week 3 zal waarschijnlijk al beschikbaar zijn in week 1, maar altijd uiterlijk in week 3 van het vak. Dit kan anders zijn als het vak omgegooid is, een nieuwe druk van het boek is verschenen of er andere grote wijzigingen binnen het vak gaande zijn.

Staat het antwoord dat je zoekt er niet tussen?

Neem dan snel contact met ons op! Wij helpen je graag verder!