Geschiedenis

Beleef de hoogtepunten van Lawbooks van de afgelopen 10 jaar.

Op karakter

Ontmoet de sleutelfiguren in onze korte documentaire over Lawbooks.

10 veranderingen

10 jaar Lawbooks. 10 veranderingen. Wat doen we dit jaar anders?

Toekomst

Een woordje van oprichter Bobby over de toekomst van Lawbooks.

Geschiedenis

Sinds onze oprichting in 2013 leggen wij ons volledig toe op de vervaardiging van kwalitatief hoogstaande studiematerialen voor Rechtsgeleerdheid. Door deze unieke specialisatie kunnen wij de beste kwaliteit bieden voor de scherpste prijs. De afgelopen jaren hebben wij de studie van duizenden studenten makkelijker én leuker gemaakt. De aandacht die Lawbooks heeft voor haar producten is hét element dat het verschil maakt en ervoor zorgt dat wij telkens weer de keuze van iedere rechtenstudent zijn.  

2012

Bobby begint met studeren en krijgt het idee om samenvattingen te vervaardigen die zich onderscheiden van het overige aanbod. Hij begint de eerste samenvattingen voor zichzelf en zijn studiegenoten te schrijven.

2013

Lawbooks wordt bedacht en de eerste samenvatting voor het vak Kernvak Privaatrecht II in Utrecht wordt geschreven. De samenvatting wordt door Lawbooks gratis op Facebook verspreid. De reacties zijn positief en Lawbooks besluit uit te breiden.

2014

De vraag naar Lawbooks is overweldigend en om hieraan te kunnen voldoen gaat Lawbooks samenwerken met de JSVU, de Juridische Studenten Vereniging te Utrecht. De samenvattingen van Lawbooks zijn vanaf nu te koop in de JSVU Studiewinkel.

2015

Vanaf 2015 is het mogelijk om in Utrecht een abonnement af te sluiten op de Lawbooks samenvattingen. Hiermee krijgen studenten korting op de samenvattingen. In het eerste jaar heeft Lawbooks al bijna 1.000 abonnees.

2016

De Lawbooks samenvattingen worden grondig herzien en worden vanaf 2016 verkocht als een booklet. Lawbooks begint in 2016 ook met de vervaardiging van de oefenpakketten. De vraag naar representatieve oefenvragen blijkt enorm.

2017

Lawbooks begint achter de schermen met uitbreiden. Er wordt onderzoek gedaan naar andere faculteiten en contact opgenomen met verschillende studieverenigingen door heel Nederland.

2018

Lawbooks begint met de vervaardiging van de Lawbooks Essentials. Er worden ontelbaar veel studieboeken geraadpleegd om de Essentials zo volledig mogelijk te maken. Met de Essentials wil Lawbooks alle rechtenstudenten in Nederland helpen met hun studie.

2019

Lawbooks gaat samenwerken met Magister JFT en JFV Groningen om respectievelijk de Tilburgse en de Groningse rechtenstudent te voorzien van kwalitatief hoogstaande samenvattingen en oefenpakketten. 

2020

Door de uitbraak van het Corona-virus is Lawbooks genoodzaakt te digitaliseren. Lawbooks heeft voor het eerst een webshop en dit valt goed bij onze klanten. Vanaf dit punt kun je de Lawbooks ook thuis op de mat krijgen. Een uniek moment.

2021

Lawbooks gaat samenwerken met QBDBD, JFV Nijmegen en JFV Grotius om respectievelijk de Amsterdamse, de Nijmeegse en de Leidse rechtenstudent te voorzien van de beste samenvattingen en oefenpakketten. Lawbooks is nu actief in maar liefst zes steden.

2022

Het digitale tijdperk is écht aangebroken. Lawbooks heeft het eerste online platform ontwikkeld voor universitaire rechtenstudenten in Nederland. De studiehulp van Lawbooks krijg je nu niet langer alleen op papier, maar ook digitaal.
documentaire

OP KARAKTER

Neem een kijkje achter de schermen en ontmoet de personen die Lawbooks mogelijk maken. 
Drag to resize
Write your awesome label here.

10 jaar Lawbooks.
10 grote veranderingen.

Wij streven altijd naar perfectie. Bekijk wat we dit jaar voor jou in petto hebben.
1

Online

De digitale leeromgeving van Lawbooks is vanaf heden beschikbaar voor alle Universiteiten waarvoor wij studiehulp vervaardigen.
2

2 voor de prijs van 1

Kiezen tussen je samenvatting op papier of digitaal? Lawbooks is de eerste aanbieder waarbij je beide krijgt voor dezelfde prijs.
3

Meer Lexclips

Lawbooks gaat voor veel meer vakken Lexclips aanbieden. De video's zijn afgelopen studiejaar goed in de smaak gevallen onder onze testgroep.
4

Nieuw design

Het design van onze samenvattingen en ons logo is volledig op de schop gegaan. Wij zijn klaar voor de aankomende 10 studiejaren.
5

Marketing on point

Lawbooks gaat meer reclame maken en prijzen weggeven. Heb jij bij je hoorcollege de nieuwe Lawbooks MINI al gespot? En volg je ons al op TikTok? 
6

Onverwoestbaar

Nieuwe verpakkingsmaterialen gaan ervoor zorgen dat er nooit meer een kreukel zit in jouw samenvattingen. De verpakkingen zijn niet kapot te krijgen.
7

Hallo LexSkills

Lawbooks brengt een aantal cursussen uit waarmee studenten hun juridische vaardigheden kunnen verbeteren. Rechten studeren is meer dan alleen een tentamen maken.
8

Guess who's back?

Ze zijn terug van weggeweest. Lawbooks gaat voor het eerst in jaren weer voor een aantal vakken tentamentrainingen verzorgen. 
9

Welkom Lexbooks

De oefenpakketten gaan met pensioen, maar daarvoor komen de Lexbooks in de plaats. Dit zijn boekjes met handige oefenvragen, stappenplannen én schema's.
10

App

Lawbooks is achter de schermen bezig met de ontwikkeling van haar eigen app om studeren nog makkelijker te maken.

Zonder jullie hadden we deze mijlpaal niet kunnen bereiken.

Al 10 jaar maak ik met mijn team, vrienden en familie het verschil voor duizenden rechtenstudenten in Nederland. Studeren is niet voor iedereen vanzelfsprekend en het gaat ook niet iedereen even makkelijk af. Met Lawbooks probeer ik studenten die het moeilijk hebben, meer willen doen dan alleen met hun neus in de boeken zitten of een steuntje in de rug kunnen gebruiken, te helpen. Al zegt een papiertje in je broekzak niet alles over wat je wel en niet kunt, het opent in de dynamische wereld waarin we leven wél bepaalde deuren en het zorgt ervoor dat je verder komt in datgene wat je wilt bereiken. Samen gaan we die ECTS pakken en ervoor zorgen dat je succesvol de rechtenstudie gaat afronden.

Met gepaste trots kan ik voorts zeggen dat Lawbooks ook de eerste speler in de markt is die digitalisering op een juiste wijze heeft omarmd, waardoor studeren makkelijker en toegankelijker is dan ooit. Je hoeft niet langer te 
wachten op je papieren boekjes. Een telefoon is voldoende om te kunnen studeren met onze producten.

Voor de toekomst kan ik tot slot beloven dat Lawbooks blijft innoveren en de belangen van de student voorop blijft stellen. Ik wil alle studenten, klanten en fans persoonlijk bedanken voor jullie steun de afgelopen jaren. Zonder jullie hadden we deze mijlpaal niet kunnen bereiken.
Mr. B. Constantinescu
CEO & FOUNDER
Bobby heeft in 2013 Lawbooks opgericht met zijn toenmalige studiegenoot Enzo van Exter. Met input van diverse studiegenoten en vrienden is Lawbooks in Utrecht van de grond gekomen en heeft zij haar eerste producten kunnen ontwikkelen. Sinds 2020 is Lawbooks opnieuw opgezet en van concept veranderd, waardoor het bedrijf in een zeer korte tijd heeft kunnen uitgroeien naar de marktleider van Nederland op het gebied van studiehulp voor universitaire rechtenstudenten.